logo_galerie_del_campo_2

NL|EN|D

Minimalistische landschappen

De kustenaar , fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt, neemt je mee op ontdekkingsreis naar bekende en onbekende gebieden, langs verlaten kusten en door lege sneeuwlandschappen. Zonder de mens zelf in beeld te brengen, zijn diens invloeden op en in het landschap vaak wel aanwezig.
Op zoek naar een diepere laag ontstaan landschappen waar een nieuwe dimensie in is ontstaan: door een spel van tijd, verstilling en beweging ontstaat een vervreemding van de werkelijkheid, of zoals hij het zelf verwoordt:
“In onze tijd overheersen drukte, haast en lawaai. Het kost moeite om stil te staan en rustig te kijken en te luisteren naar wat ons omringt. Met mijn foto’s zoek ik juist naar subtiele schoonheid en verfijning, en naar onderwerpen waar we vaak zo makkelijk overheen kijken. Zo verleid ik de toeschouwer om ook anders te kijken en stil te staan, al is het maar voor een korte tijd.”

Dragt is als kunstenaar en fotograaf autodidact; in de jaren tachtig studeerde hij bedrijfskunde. Hij fotografeert landschappen met een duidelijk eigen interpretatie: minimalistisch en esthetisch, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van lange sluitertijden. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd en was onder andere te zien op de internationale kunstbeurzen Realisme en KunstRai, beide in Amsterdam.

In de expositie bij Galerie del Campo van fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt worden fotowerken van de laatste jaren en van verschillende projecten getoond, minimalistische sneeuwlandschappen uit Japan en kustlandschappen, in zwart-wit en kleur, op klein en op groot formaat. Website www.wilcodragt.nl

Kust
Japan
Japan