Pop-ins en pop-outs

Pop-ins en pop-outs staan in het teken van één of meerdere kunstenaars met exposities in en om het huis, op buiten locaties, met lezingen en demonstraties of andere bijzondere activiteiten.  

Jaap Hartman 'Broedse kip'
Foto Sake Elzinga 'Praag 1988'
Thea Figee 'Ocean'

Nieuwjaar van 1 tot 5 uur

Pop-in rondom 40 jarig jubileum  van Willy van Bussel, keramist. Ook keramiek van Yuk Kan Yeung, Monika Debus, Liesbeth Kamp en Nirdosh Petra van Heesbeen. Glaskunst van Mieke Groot, Ria Lap, Richard Price, Thea Figee en Geir Nustad. Fotografie van Harry Cock en Sake Elzinga.   

25 januari van 13.00 tot 17.00 
26 januari van 11.00 tot 17.00

Pop-out te Blaricum: expositie designmeubels Jan den Uijl. Keramiek, glas en fotografie.
Blaricum

23 februari van 11.00 tot 17.00 

Open dag

22 maart
10.45 – 17.00 uur

Pop-in: fotografen Sake Elzinga en Harry Cock.
Sake Elzinga vertelt in een overview over zijn werk van de afgelopen 40 jaar en de veranderingen van analoog naar digitaal. Over zijn voorliefde voor het beeld, met name de analoge fase en hoe zijn werk zijn weg vindt naar de galerie wereld en verzamelaars.
Harry Cock vertelt  aan de hand van lichtbeelden  hoe hij tot zijn Neopola’s komt. Een zevental daarvan zijn in de Galerie tentoongesteld. Ook vertelt hij over de pas verschenen deel I van de serie Reddende Alledaagsheid: een serie dagboekfoto’s in niet chronologische volgorde waarvan een handgedrukt en gebonden boek gemaakt is met unieke toegevoegde elementen. En zijn werk als fotograaf voor de Volkskrant en Noorderbreedte en een aantal architectenbureaus komt ter sprake.
Lezingen: 11.00  en 14. 00 uur Sake Elzinga, 12.00 en 15.00 uur Harry Cock.
Entree gratis, aanmelden via mail naar info@galeriedelcampo.nl.
Start expositie Barbara Nanning glaskunst, Maria ten Kortenaar keramiek.

21 Juni

Pop-in: Jaap Hartman, beeldhouwer exposeert in en om het huis en geeft een demonstratie boetseren. Thea Figee, glasblazer, geeft een lezing over haar glastechniek. Maria ten Kortenaar, keramiste,  geeft een demonstratie Nerikomi, de Japanse  techniek waarbij kleine stukjes porselein met slib aan elkaar geplakt worden tot een werkstuk. 

23 augustus

Pop-in rondom Yves de Block, keramist met expositie en demonstratie Kurinuki. Dit is een  Japanse techniek waarbij van een blok klei eerst de buitenkant van het werk bepaald wordt en vervolgens de binnenkant uitgehold wordt.

12 en 13 september

Pop-out: Kunst aan de Vaart te Assen. Expositie designmeubels Jan den Uijl.

22 November

Pop-in rondom Nirdosh Petra van Heesbeen keramist en Henk Binnema goudsmid met lezingen en activiteiten rondom het thema Theepot.